Consola Grup va investi 50 mil. euro in 10 hoteluri de 3 stele

Compania de constructii Consola Grup va investi circa 50 milioane de euro in dezvoltarea a 10 hoteluri de trei stele in tara, in 7 ani, a declarat Nicolae Bostina, directorul general al companiei.

“Vrem sa demaram lucrarile pentru construirea a 1-2 hoteluri pe an, cu cate 60-70 de camere fiecare”, a spus Bostina, citat de NewsIn.

“In momentul de fata pot spune ca avem un amplasament in zona de munte, unde vom demara lucrarile chiar anul acesta. Investitia medie pentru o unitate hoteliera, fara teren, se ridica la 4,5-5 milioane de euro”, a adaugat directorul general al Cosnola Grup.

Potrivit acestuia, compania a mai planificat si alte proiecte rezidentiale, printre care un bloc cu 6 etaje, unde vor fi construite locuinte personalizate. In prezent, are incheiate contracte cu dezvoltatori in valoare de peste 100 milioane de euro.

In ceea ce priveste piata constructiilor, Bostina mai spune ca aceasta nu se va opri din crestere in urmatoarea perioada.

“Nu cred ca se linisteste piata. Din decembrie si pana acum, pretul otel-betonului a crescut cu 90%, iar acest lucru a dus implicit la alte scumpiri”, a mai spus seful Consola Grup.

In primele 5 luni din 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 18-19 milioane de euro, iar pentru intreg anul 2008 mizeaza pe afaceri de peste 50 milioane de euro. Vanzarile din 2007 s-au cifrat la 44 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de anul precedent.

Compania Consola Grup a fost infiintata in anul 1992 si a fost implicata in construirea mai multor proiecte printre care si Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, proiectul logistic Bucharest West.

Sursa: www.dailybusiness.ro / 23 iun. 2008

Consola Grup, 50 mil. euro pentru construirea a cel putin 10 hoteluri de 3 stele in tara

Compania de constructii Consola Grup va demara anul acesta investitii de circa 50 de milioane de euro in dezvoltarea unui lant hotelier de trei stele, iar prima unitate hoteliera, cu 60-70 de camere, va fi construita in zona de munte, a declarat Nicolae Bostina, directorul general al companiei.

“Suntem inca in stadiul de planuri si studii, dar cu siguranta vom investi 40-50 milioane de euro intr-un lant hotelier de trei stele. Investitia este una pe termen lung, de circa sapte ani, si vrem sa demaram lucrarile pentru construirea a 1-2 hoteluri/an, cu cate 60-70 de camere fiecare. In momentul de fata pot spune ca avem un amplasament in zona de munte, unde vom demara lucrarile chiar anul acesta. Investitia medie pentru o unitate hoteliera, fara teren, se ridica la 4,5-5 milioane de euro”, a declarat omul de afaceri Nicolae Bostina.

Potrivit acestuia, compania mai are in plan si alte proiecte imobiliare, in zona rezidentiala, printre care un bloc cu sase etaje unde vor fi construite locuinte personalizate, iar in prezent are incheiate contracte cu dezvoltatori in valoare de peste 100 milioane de euro. In primele cinci luni din 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 18-19 milioane de euro, iar pentru intreg anul 2008 mizeaza pe afaceri de peste 50 milioane de euro.

In ceea ce priveste piata constructiilor, Bostina mai spune ca aceasta nu se va opri din crestere in urmatoarea perioada.

“Nu cred ca se linisteste piata. Din decembrie si pana acum pretul otel betonului a crescut cu 90%, iar acest lucru a dus implicita la alte scumpiri. In plus, cimentul a inregistrat de asemena o crestere importanta pe piata mica, unde a urcat chiar si cu 100%”, a mai spus directorul general al Consola Grup.

Consola Grup a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de anul precedent. Compania Consola Grup a fost infiintata in anul 1992 si a fost implicata in construirea mai multor proiecte printre care si Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, proiectul logistic Bucharest West.

Sursa: www.wall-street.ro / 24 Iunie 2008

Consola Group

Compania de constructii Consola Grup va demara anul acesta investitii in valoare totala de circa 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui lant hotelier. Suma medie destinata constructiei unei unitati hoteliere, fara teren, se va ridica la 4,5-5 milioane de euro.

„Suntem inca in stadiul de planuri si studii, dar cu siguranta vom investi 40-50 milioane de euro intr-un lant hotelier de trei stele. Investitia este una pe termen lung, de circa sapte ani, si vrem sa demaram lucrarile pentru construirea a 1-2 hoteluri/an, cu cate 60-70 de camere fiecare”, a declarat Nicolae Bostina, directorul general al companiei.

Prima unitate, a adaugat acesta, va cuprinde 60-70 de camere si va fi construita in zona de munte. Lucrarile de constructie pentru aceasta vor debuta in decursul acestui an. Potrivit reprezentantului companiei, aceasta mai are in plan si alte proiecte imobiliare, pe segmentul rezidential. In prezent, Consola Grup are incheiate contracte cu dezvoltatori in valoare de peste 100 milioane de euro.

Compania a fost infiintata in anul 1992 si a fost implicata in construirea mai multor proiecte printre care si Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, proiectul logistic Bucharest West. In primele cinci luni din 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 18-19 milioane de euro, iar pentru intregul an 2008 mizeaza pe afaceri de peste 50 milioane de euro. Anul trecut grupul a atins un nivel de de 44 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de anul precedent.

Sursa: Adevarul – 01.07.2008